Wees op tijd met het aanvragen van uw Service Design Voucher!

Er dient zich een interessante nieuwe subsidiemogelijkheid aan waar wij u graag op attenderen. Het betreft de zogenaamde service design-voucher voor MKB bedrijven die alleen de eerste twee weken van maart 2017 is aan te vragen. Een service design-voucher is een ‘tegoedbon’ waarmee een mkb-ondernemer uit de maakindustrie een kennisvraag kan laten beantwoorden door een kennisinstelling of een adviesbureau. Met de Service design-voucher ontvangt u € 3.000,- subsidie, uit te geven aan een advies van een kennisinstelling of adviesbureau. Voorwaarde is dat u zelf ook € 1.000,- investeert in uw innovatieve businessmodel.

Competitief MKB
Veel maakbedrijven, mkb-ondernemers uit de maakindustrie, willen de dienstencomponent in hun productaanbod beter vormgeven. Om competitief te blijven, staan zij voor de uitdaging hun businessmodellen zodanig aan te passen dat ze cliënten daadwerkelijk kunnen ondersteunen en oplossingen kunnen bieden, in plaats van enkel producten of de technologie zelf aan te bieden. Dit is de essentie van dienstengebaseerde bedrijfsmodelinnovatie. Bekende voorbeelden zijn fabrikanten van kapitaalgoederen, bijvoorbeeld motoren en apparatuur, die op basis van het gebruik van de machines allerhande bijkomende diensten aanbieden. De omschakeling naar dergelijke product-dienstencombinaties en bijbehorende dienstengebaseerde businessmodellen is voor de meeste mkb-maakbedrijven niet eenvoudig.

Voorbeelden
Creatieve bedrijven helpen u bij het vertalen van de klantvraag naar een dienstverlenend concept. Bijvoorbeeld via workshops, brainstormsessies met uw klanten, een klantreis opstellen, context mapping, co-creatie met uw klanten, personas opstellen, service blueprinting en prototyping. Creatieve adviseurs kunnen afkomstig zijn van kennisinstellingen of adviesbureaus uit de creatieve industrie of zakelijke dienstverlening. Met de Service Design Voucher schakelt u ieder gewenste kennisinstelling of adviesbureau in voor een advies op maat. De MKB-ondernemer die een service design-voucher heeft ontvangen overlegt binnen een maand na de dagtekening van de toekenning van een service design-voucher een offerte of een ondertekende opdrachtbevestiging van een kennisinstelling of een adviesbureau.

Aanvragen
Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 maart tot en met 15 maart 2017. De kennisinstelling of het adviesbureau kan de voucher verzilveren binnen 5 maanden na afgifte. Er is maximaal € 240.000,- beschikbaar aan designvouchers. Bij te veel aanmeldingen bepaalt een loting welke mkb-ondernemers vouchers ontvangen, uitgaande van de maximum waarde per voucher.

Interesse?
Bent u benieuwd of in aanmerking komt voor een Service Design Voucher? Reageer dan snel! Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Neem contact op met de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium via telefoonnummer 088-1260460. Of mail naar info@asbr.nl.