Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland, stilstaan of groei!

MKB-ondernemers uit Flevoland kunnen al enige tijd gebruik maken van een interessante voucherregeling om kennis in te schakelen en te groeien. Momenteel heeft deze regeling nog steeds voldoende ruimte. Met deze regeling kunnen MKB-ers gesubsidieerd kennis, kunde en faciliteiten binnenhalen op het gebied van bedrijfsvoering of nieuwe activiteiten, persoonlijke ontwikkeling, internationalisering en meer inzicht in arbeidskapitaal realiseren middels een bedrijfsscholingsscan. Vele en brede mogelijkheden dus!

De verschillende soorten vouchers zijn:

  1. Voucher Kennis & Expertise. Deze voucher heeft als doel de MKB-ers te ondersteunen door middel van subsidie voor het inschakelen van externe deskundigheid of faciliteiten om groeiambities te bewerkstelligen. Voorbeelden zijn:
  • Het uitwerken van een idee naar een concreet ontwerp/concept
  • Het ontwikkelen van een prototype (materialen niet subsidiabel)
  • Onderzoek naar interne procesverbetering
  • Het testen van een prototype in een laboratoriumomgeving
  • De inhuur van een externe onderzoeksfaciliteit of huur van een testruimte
  • Het doen van onderzoek naar Intellectual Property (IP)
  • Een eerste marktonderzoek
  • Een onderzoek naar financieringsmogelijkheden
  1. Voucher persoonlijke ontwikkeling. Deze voucher heeft als doel de MKB-ers te ondersteunen door middel van een subsidie voor de coaching en scholing gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de ondernemer met groeiambities zoals bijvoorbeeld een cursus op het gebied van sales en marketing of coaching op het gebied van management.
  2. Deze voucher heeft als doel de MKB-ers te ondersteunen door middel van een subsidie voor een arbeidsvitaliteit scan uitgevoerd door een externe deskundige.
  3. De voucher Internationaal Ondernemen kan een goede mogelijkheid zijn als je de kennis, kunde en/of faciliteiten van derden inhuurt voor het vergroten van het internationale verdienvermogen van je bedrijf.

Om in aanmerking te komen moet de aanvrager ten minste 2 jaar bestaan, minimaal 3 medewerkers hebben en een jaaromzet van meer dan € 50.000 realiseren. Tot slot moet de groeiambitie ten minste 3 keer de omvang hebben van de investering waarvoor de voucher wordt aangevraagd en geldt er voor het inschakelen van externe deskundigheid een marktconform tarief.

Een voucher vergoedt 50% van de gemaakte kosten. De maximale vergoeding verschilt per type voucher. De voucher Kennis & Expertise heeft een maximum van € 15.000,-. Als je kiest voor de voucher Persoonlijke Ontwikkeling of Bedrijfsscholingsscan dan is het maximum € 5.000,-. Bij de voucher Internationaal Ondernemen heeft deelname aan handelsmissies en beurzen een maximum van € 5.000,- en overige activiteiten een maximum van € 15.000,-.

Interesse?

Bent u als MKB-er uit Flevoland benieuwd of uw project in aanmerking komt voor deze subsidie? Wij informeren u graag over de subsidiemogelijkheden. Neem contact op met de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium via telefoonnummer 088-1260460. Of mail naar info@asbr.nl.