Vanaf 1 juli subsidie voor het aanbieden van MBO stageplekken in Fryslân

Vanaf 1 juli 2021 kunnen erkende Friese leerbedrijven subsidie aanvragen voor het aanbieden van stageplekken. Met deze financiële impuls wil de provincie Fryslân erkende leerbedrijven, ondanks de Corona-pandemie, beter in staat stellen om nieuwe stages aan studenten aan te bieden. Het betreft studenten die een opleiding volgen op MBO niveau 1 of niveau 2 en in het kader van hun opleiding stage moeten lopen. Praktijkervaring opdoen is immers essentieel in het MBO. 

 

Subsidie
De regeling is aan te vragen door erkende Friese leerbedrijven die stageplekken aanbieden aan MBO-studenten in een Beroeps Opleidende Leerweg-traject (BOL). Per stageplek is er € 1.250,- beschikbaar. Een leerbedrijf kan maximaal twee keer een aanvraag indienen.  

Voorwaarden
Een aantal voorwaarden zijn: 

  • Het lopen van de stage mag niet voor ontvangst van de aanvraag gestart zijn; 
  • De onderneming staat geregistreerd als een erkend leerbedrijf; 
  • De onderneming heeft tenminste één bestaande vestiging in Fryslân van waaruit activiteiten worden uitgevoerd; 
  • Uit de stageovereenkomst blijkt dat de duur van de stage een omvang van minimaal 320 uur heeft. 

Interesse?
Bent u benieuwd of de door u aangeboden stageplek in aanmerking kan komen voor subsidie? Reageer dan nu alvast, zodat we u straks als eerste kunnen informeren! Andere plannen? Wij informeren u graag over de subsidiemogelijkheden. Neem contact op met de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium via telefoonnummer 088-1260460. Of mail naar info@asbr.nl.