Uw idee de markt op met vroege fase financiering?

De overheid treedt in toenemende mate op als financier bij innovatieprojecten, bijvoorbeeld wanneer u aan de slag gaat met vernieuwende producten of ideeën. Zij is van mening dat vernieuwende producten en ideeën kunnen helpen bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en het verhogen van de welvaart.

De overheid signaleert ook dat bepaalde fasen van projecten slecht of niet gefinancierd worden. Dit terwijl het echter wel cruciaal is voor het bedrijf dat het gebeurt. In deze cruciale fase, ook wel ideefase, conceptfase of vernieuwingsfase genoemd, worden ideeën uitgewerkt om tot een nieuw product of dienst te komen en geschikt te maken voor de markt. Dergelijke fasen en ideeën wil de overheid stimuleren middels de vroege fase financiering.

Deze vroege fase financiering kan door ondernemers gebruikt worden als risicodragende geldlening voor het doen van onderzoek naar de haalbaarheid van een nieuw idee of concept. De rente op deze risicodragende geldlening is op dit moment 5,53%.

Zowel gevestigde bedrijven als ook starters kunnen profiteren van deze risicodragende financieringsmogelijkheid. De regeling richt zich grofweg op drie groepen, te weten: MKB ondernemers (klein en middelgroot), innovatieve starters (< 6 jaar) en academische innovatieve starters (directe spin-off van universiteiten en ziekenhuizen).

De totale financiële ruimte voor 2014 is 6,4 miljoen euro, de regeling is beschikbaar tot 1 december en wordt toegekend op volgorde van binnenkomst. Voor starters uit spin-off van Universiteit of ziekenhuizen is de indieningstermijn reeds verlopen. Indien de aanvraag volledig is, goed bevonden wordt en er nog budget beschikbaar is, dan ontvangt u de gevraagde lening tegen het gunstige rentetarief.

Wilt u kans maken op deelname aan deze regeling of bent u nieuwsgierig welke regelingen er nog meer zijn, neem dan contact op met ASBR Subsidium via telefoonnummer 088-1260460 of mail via info@asbr.nl.