Succesvolle subsidieaanvragen ASBR Subsidium -> Innovatief en Duurzaam MKB voor A&F Interieur en Team2 Interieurbouw

Gisteren heeft de provincie Groningen bekend gemaakt dat er weer een drietal innovatieve en duurzame MKB-bedrijven met succes subsidie toegezegd hebben gekregen. Twee van de succesvolle aanvragers, te weten A&F Interieur (Groningen) en Team2 Interieurbouw (Leek), wisten deze bijdrage te realiseren met ASBR Subsidium. Zie onderstaand de uiteenzetting van de projecten en bijdragen zoals de provincie deze publiceerde.

A&F Interieur 

A&F Interieur uit Groningen is gespecialiseerd in maatwerkmeubiliair voor de medische sector. Het interieurbedrijf krijgt bijna € 35.000 subsidie voor de aanschaf van een volautomatisch magazijnsysteem. Een magazijnrobot zorgt ervoor dat materialen sneller en efficiënter klaar gezet en verwerkt kunnen worden. Door het productieproces meer te digitaliseren verwacht het bedrijf betere kwaliteit te kunnen leveren en daarmee zijn concurrentiepositie te verbeteren. Naar verwachting stijgt daarmee het aantal banen bij het bedrijf binnen drie jaar van 15 naar 22. Eerder kreeg het bedrijf al subsidie voor de investering in een zaagmachine.

Team2 Interieurbouw

Team2 Interieurbouw uit Leek ontwikkelt en produceert op maat gemaakte meubels voor particulieren en de zakelijke markt. De onderneming wil stappen maken in automatisering en verdere professionalisering, daarom investeert Team2 in een volautomatisch bewerkingscentrum, dat kan zagen, frezen en boren. De provincie ondersteunt de investering met een subsidie van bijna 40.000 euro. De machine levert onderdelen bijna kant-en-klaar af met een hogere kwaliteit. De productiesnelheid neemt hierdoor toe. Ook is de machine energiezuiniger, veiliger en nauwkeuriger waardoor er minder afval is. Het bedrijf verwacht met de investering nieuwe markten aan te boren en de omzet te verhogen. Naar verwachting komen er vijf nieuwe banen bij in dit kleine, maar groeiende interieurbouwbedrijf.

Innovatief en Duurzaam MKB slechts een voorbeeld

De subsidiebijdragen komen uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, waar we u vanuit ASBR Subsidium eerder over informeerden. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven. Het is slechts een voorbeeld van een van de vele mogelijkheden die MKB-bedrijven kunnen aanspreken. Zie hier een aantal andere actuele mogelijkheden. Wilt u ook laten beoordelen of u in aanmerking komt voor subsidie? Wij informeren u graag over alle subsidiemogelijkheden en kunnen uw aanvraag tijdig verzorgen. Neem  contact  op met de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium via 088-1260460, mail naar  info@asbr.nl  of plan direct een  inventariserende videocall  met een van de adviseurs.