Subsidieregeling praktijkleren op 2 juni weer open!

Ook dit jaar is de subsidieregeling praktijkleren weer beschikbaar. De regeling, die al van toepassing was voor stageplaatsen op VMBO, MBO en HBO niveau en Promovendi en Technologisch ontwerpers in opleiding (toio), is nu ook beschikbaar voor stageplaatsen op lager VMBO niveau. Werkgevers, die stageplaatsen aanbieden aan leerlingen van het praktijkonderwijs (Pro) en het voorgezet speciaal onderwijs (VSO), kunnen nu ook een beroep doen op de regeling. Het betreft het uitstroomprofiel arbeidsmarktgericht en leerlingen die een entree-opleiding in het VMBO volgen.

De wijziging heeft tot doel ervoor te zorgen dat de stagebegeleiding voor deze nieuwe doelgroep leerlingen verbetert. Tevens wordt deze doelgroep door de regeling minder kwetsbaar in de overstap van school naar werk en wordt ook het begrip voor de doelgroep vergroot.

De subsidieplafonds zijn hetzelfde gebleven ten opzichte van vorig jaar. Deze blijven:

  • Plafond voor het HBO is € 3,4 miljoen
  • Plafond voor promovendi en toio’s is € 2,8 miljoen
  • Plafond voor VMBO nu beschikbaar voor richting VSO, PRO en Entree VMBO en blijft € 1,4 miljoen
  • Plafond voor MBO blijft maar liefst € 188,9 miljoen!

Het maximale subsidiebedrag blijft € 2.700,- per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats.

De Subsidieregeling Praktijkleren is bedoeld om werkgevers te motiveren en stimuleren om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. De aanvragen voor het afgelopen schooljaar, 1 augustus 2017 tot en met 31 juli 2018, kunnen worden ingediend van 2 juni 2018 9:00 uur tot en met 17 september 2018 17:00 uur.

Interesse en/of deskundig advies?
Wilt u voor afgelopen of komend schooljaar laten beoordelen of u in aanmerking komt voor bovenstaande subsidie? Wij informeren u graag over de subsidiemogelijkheden en kunnen uw aanvraag tijdig verzorgen. Neem contact op met de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium via telefoonnummer 088-1260460. Of mail naar info@asbr.nl.