Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA), in 2024 laatste aanvraagronde

Gepubliceerd op 18 april 2024

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA), in 2024 laatste aanvraagronde

Koopt of financial leaset u als ondernemer een emissieloze (uitstootvrije) bedrijfsauto? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor zowel de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) als de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Vanaf 23 april is het weer mogelijk een aanvraag in te dienen; het is de laatste aanvraagronde. Er is totaal € 30 miljoen beschikbaar.

Eerst SEBA en dan MIA
De SEBA moet aangevraagd worden voordat u de bedrijfsauto heeft gekocht. Voor deze aanvraag moet u in het bezit zijn van en niet bindende overeenkomst.

Is de subsidie toegekend en de overeenkomst definitief gemaakt, dan kan de investering binnen 3 maanden bij de MIA worden gemeld.

De hoogte van de SEBA subsidie is afhankelijk van de omvang van de onderneming:

  • Grote ondernemingen 7%
  • Middelgrote ondernemingen 10%
  • Kleine ondernemingen 12%

De subsidie wordt als volgt berekend:

SEBA subsidiepercentage x de netto catalogusprijs tot een maximum van € 5.000.

Het netto voordeel vanuit de MIA bedraagt 27% over de aanschafprijs minus drempelwaarde MIA € 20.000 en minus bedrag van de SEBA subsidie x vpb-tarief van 25%.

Interesse?
Bent u benieuwd of u voor deze regelingen in aanmerking kunt komen? Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Neem contact op met de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium via telefoonnummer 088 – 1260 460. Of mail naar info@asbr.nl.