Subsidieplafond ISDE-regeling met € 60 miljoen verhoogd naar € 160 miljoen!

Vanuit de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kunnen zowel particulieren als zakelijke gebruikers subsidie aanvragen voor investeringen in zonneboilers, biomassaketels, pelletkachels of warmtepompen. In 2019 was er in eerste instantie € 100 miljoen subsidie beschikbaar. Dit is echter verhoogd naar € 160 miljoen.

De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel en de energieprestatie. Elk apparaat moet voldoen aan specifieke technisch eisen en voor het gemak zijn lijsten opgesteld waarop goedgekeurde apparaten staan.

Voor warmtepompen is de hoogte van het subsidiebedrag afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor warmtepompen ligt deze indicatief tussen de € 1.000,- en € 2.500,-. Voor zonneboilers hangt de subsidie ook af van de jaaropbrengst. De subsidie is indicatief vanaf € 500,- per apparaat. Voor een biomassaketel is geen vast bedrag vastgesteld. De subsidie hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor een pelletkachel krijgt u € 50,- per kW vermogen van  de kachel met een minimum subsidie van € 500,-.

Aanvragen kan nog tot en met 31 december 2019.

Na 1 januari 2020 is het niet meer mogelijk subsidie aan te vragen voor een pelletkachel of een biomassaketel. Daarnaast wordt er vanaf 2020 geen subsidies meer gegeven voor installaties in nieuwbouwwoningen die niet op gas aangesloten zijn.

Particulieren moeten een aanvraag indienen binnen 6 maanden na installatie van het apparaat. Voor zakelijke aanvragers geldt dat zij een aanvraag moeten indienen voordat zij een aankoopverplichting aangaan.

Interesse?
Wilt u dit kalenderjaar nog investeren in duurzame energie? Wij informeren u graag over de subsidiemogelijkheden. Neem contact op met de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium via telefoonnummer 088-1260460. Of mail naar info@asbr.nl.