Subsidie voor hightech en internationaal georiënteerde bedrijven met groeiambitie

Wanneer u een hightech internationaal georiënteerd bedrijf heeft met een ambitie tot groei, dan is de kans groot dat er nieuwe subsidiemogelijkheden voor u zijn ontstaan. Het SME-Instrument (Small & Medium Enterprises) is namelijk een subsidieregeling die zich richt op bedrijven welke actief zijn met de ontwikkeling van innovatieve oplossingen en het toetsen van de commerciële haalbaarheid.

De regeling, ook wel MKB-instrument genoemd, richt zich specifiek op bedrijven die een duidelijke ontwikkelstrategie hebben om innovatieve doorbraken te realiseren of bestaande markten open te breken.

Aanvragen kunnen het gehele jaar door worden ingediend. Er zijn echter vier deadlines voor de beoordeling van de aanvragen. De eerstkomende twee deadlines zijn 24 september aanstaande en 17 december.

De regeling is opgebouwd uit drie fasen, waarbij voornamelijk fase 1 en 2 voor u van belang zijn. Er wordt subsidie verstrekt voor het uitvoeren van onder andere een haalbaarheidsstudie en het doen van R&D en demonstratie projecten. Subsidiabele kosten zijn onder andere loonkosten, kosten inhuur derden, apparatuur en materiaalkosten

  • Fase 1: subsidie tot 50.000,- euro voor het beginnen van een innovatietraject;
  • Fase2: subsidie tot maximaal 2.500.000,- euro voor een marktintroductie;
  • Fase 3: ondersteuning bij verdere de marktintroductie in de vorm van een lening of participatie.

De eerstvolgende deadlines zijn zoals geschetst op 24 september aanstaande en 17 december. Indien u hightech, internationaal georiënteerd en ambitieus bent en aan baanbrekend, kansrijke en innovatieve projecten werkt, dan is de kans groot dat u de regeling kunt aanspreken. Ook wanneer u op dit moment geen project heeft maar wel voldoet aan de omschrijving komen wij graag met u in contact. Er volgen namelijk nog meer deadlines.

Wilt u kans maken op deelname aan deze regeling of bent u nieuwsgierig welke regelingen er nog meer zijn, neem dan contact op met ASBR Subsidium via telefoonnummer 088-1260460 of mail via info@asbr.nl.