Subsidie voor arbeidsplaatsen en rentekosten voor Drentse MKB bedrijven!

MKB bedrijven, die van plan zijn hun bedrijf in Drenthe te vestigen, uit te breiden, activiteiten te wijzigingen, te diversifiëren of een innovatieproject opstarten en als gevolg daarvan nieuwe arbeidsplaatsen creëren of een lening daarvoor afsluiten, kunnen daarvoor subsidie ontvangen.

Stimulering bedrijvigheid
De bedrijvenregeling Drenthe wordt uitgevoerd door zes gemeenten en beoogt de bedrijvigheid en werkgelegenheid te stimuleren. Dit doet de regeling door middel van twee onderdelen: de Arbeidsplaatsenregeling (APR) en de Rentekostenregeling (RKR). Voor beide onderdelen mag een aanvraag ingediend worden en voor beide geldt een maximum subsidiebedrag van € 100.000,-. De subsidie kan dus aardig oplopen!

Via de APR is het mogelijk op per nieuw, gecreëerde arbeidsplaats € 5.000,- te ontvangen. Via de RKR is het mogelijk om 50% subsidie te ontvangen op de rentekosten van de benodigde lening gedurende 3 jaar lang. Maximaal rentepercentage waarmee gerekend wordt is 6%.

Werkingsgebied
De regeling wordt uitgevoerd door zes gemeenten met elk hun eigen budget:

  • Midden-Drenthe
  • Assen
  • Borger-Odoorn
  • Noordenveld
  • Tynaarlo
  • Westerveld

Aanvragen is mogelijk t/m 31 december 2019. De regeling staat al enige tijd open, waardoor het goed is om vooraf bij ASBR Subsidium te informeren.

Dus, wanneer u een project heeft waarin u bijvoorbeeld gaat uitbreiden of een innoveren en daarmee verwacht nieuwe arbeidsplaatsen te creëren of een lening daarvoor af sluit, dan heeft het zin om een gesprek met ons aan te gaan.

Interesse en/of deskundig advies? Nieuwsgierig of uw project in aanmerking komt voor bovenstaande subsidie? Wij informeren u graag over de subsidiemogelijkheden. Neem contact op met de adviseurs van ASBR Subsidium via telefoonnummer 088-1260460. Of mail naar info@asbr.nl