Vraag nu subsidie aan voor internationaal zakendoen met de SIB regeling!

Voor MKB-ondernemers die de stap willen zetten om de internationale markt op te gaan is er goed nieuws! Er is namelijk nieuw budget gekomen om activiteiten op het gebied van internationaal zakendoen te subsidiëren. Met de SIB (Support International Business) regeling, eerder de SIB Voucherregeling, kan er tot 31 december 2022 subsidie worden aangevraagd voor bijvoorbeeld de deelname aan een buitenlandse beurs of het uitvoeren van een marktonderzoek.

Met deze regeling worden activiteiten om uw zakelijke kansen in een specifiek buitenland, uw doelland, te vergroten gesubsidieerd. Dit betreft de volgende activiteiten:

  • Collectieve activiteit: samen met andere bedrijven meedoen aan een missie of beurs in uw doelland met als doel het promoten van uw product of dienst en/of in contact komen met samenwerkingspartners en investeerders.
  • Individuele beursdeelname: met uw eigen bedrijf meedoen aan een beurs in uw doelland met als doel het promoten van uw product of dienst en/of in contact komen met samenwerkingspartners en investeerders.
  • Marktentree: met behulp van een lokale expert nieuwe activiteiten opzetten in uw doelland die gericht zijn op het positioneren van uw product of dienst.
  • Coaching: met behulp van een coach leren hoe u uw uitvoer naar het doelland het beste kan organiseren. Na de coaching bezit u voldoende kennis om bijvoorbeeld zelf een exportplan te schrijven.
  • Kennis en vaardigheden: in samenwerking met een expert kennis opdoen over de juridische en fiscale situatie in uw doelland. Er bestaat ook de mogelijkheid om een marktonderzoek uit te laten voeren.
  • Alternatieve markten Oekraïne en Rusland: op zoek gaan naar vervangende markten voor Oekraïne en/of Rusland.

De subsidie bedraagt 50% van de kosten, tot een maximum van € 2.500,-. Er zijn twee uitzonderingen: voor SIB Collectieve activiteit is het maximum € 1.500. Voor SIB Coaching is het maximum € 1.000. Activiteiten kunnen gecombineerd worden en/of er kan voor meerdere landen een aanvraag worden ingediend. Echter geldt dat de maximale subsidie per MKB-onderneming per kalenderjaar € 6.500,- bedraagt.

De voorwaarden verschillen per activiteit.

Interesse en/of deskundig advies?

Wilt u weten of uw plannen voor de regeling in aanmerking komen? Reageer dan snel. Wij informeren u graag over de subsidiemogelijkheden en kunnen uw aanvraag tijdig verzorgen. Neem contact op met de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium via telefoonnummer 088-1260460. Of mail naar info@asbr.nl.