RIG 2017: subsidie op investeringen in Eemsdelta of Zernike Campus

Overweegt u een nieuwe activiteit te starten in de Eemsdelta of de Zernike Campus of gaat u investeren in de uitbreiding van uw onderneming? Grote kans dat uw investering subsidiabel is. De provincie Groningen heeft eind vorig jaar namelijk de subsidieregeling Regionale Investeringssteun Groningen 2017, kortweg RIG, opengesteld. Het betreft de derde tranche waarvoor een budget van ruim 11 miljoen euro beschikbaar is gesteld. De RIG regeling kent een looptijd van vier jaar met een totaalbudget van 40 miljoen euro.

De regeling heeft tot doel investeringssteun te verlenen aan MKB bedrijven en grote ondernemingen die een nieuwe economische activiteit willen starten in de Eemsdelta of Zernike Campus.

Subsidie
Bedrijven kunnen investeringssubsidie krijgen op zowel de aankoop van grond, gebouwen als ook duurzame bedrijfsuitrusting. Er is subsidie beschikbaar voor vestiging, fundamentele wijziging, uitbreiding en diversificatie van bedrijven. Grote bedrijven moeten zich bij een wijzigings- of diversificatieproject wel richten op vergroening van de productieprocessen. MKB bedrijven kennen deze extra voorwaarde niet.

Het subsidiepercentage is afhankelijk van de grootte van het bedrijf (groot, middelgroot of klein) en de behaalde score op de criteria. Dit percentage varieert van 7% tot wel 30%. De minimale investering betreft 1 miljoen euro voor projecten in de Eemsdelta en 0,5 miljoen euro voor projecten op de Zernike Campus. De maximale subsidie is 7,5 miljoen euro.

Criteria
De aanvraag wordt beoordeeld op een aantal criteria waaraan punten worden toegekend. De maximale score is 100, de minimale score is 40. De criteria zijn onderverdeeld in:

  • Werkgelegenheid
  • Economische structuur
  • Innovatiegerichtheid
  • Duurzaamheid

Gaat u binnenkort investeren in een nieuw activiteit in de Eemsdelta of Zernike Campus, of gaat u investeren in de uitbreiding van uw onderneming? Neem dan contact op met de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium om de mogelijkheden omtrent subsidie te bespreken. Bel 088-1260460 of mail naar info@asbr.nl.