Bouwman Hydrauliek wil groeien met nieuwe freesmachine

Bij Bouwman Hydrauliek uit Farmsum worden hydraulische cilinders gemaakt en gerepareerd. De huidige werkwijze is relatief bewerkelijk en tijdrovend en voor het personeel belastend (vanwege het vele tillen en verplaatsen van materialen). Door de investering in een nieuwe freesmachine kan het bedrijf energiezuiniger en sneller werken en betere kwaliteit leveren. Ook kunnen er grotere en meer ingewikkelde projecten worden uitgevoerd, waardoor er nieuwe producten ontwikkeld kunnen worden. Bouwman verwacht de komende jaren een groei van circa 8 personen. Op dit moment biedt het bedrijf werk aan zestien mensen.

De 5+1 assenmachine is multifunctioneel en kan zowel boren, lassen, vrezen, draadtappen, bewerken als simultaan vrezen. De machine is ook nog eens goed voor het milieu doordat splinters of stoffen niet buiten de machine belanden door het gesloten systeem en door een betere ergonomie is het proces veel minder belastend voor de wedewerkers.

Bouwman Hydrauliek kreeg een bedrag van € 50.000 toegezegd naar aanleiding van de aanvraag die zij met ABSR Subsidium indiende bij het programma Innovatief & duurzaam MKB Groningen.