Per 1 juli subsidie beschikbaar voor Corona maatregelen Provincie Groningen

Vanaf 1 juli 2020 komt er ook binnen de Provincie Groningen geld beschikbaar om uw bedrijf ‘Corona proof’ te maken. Vanaf die datum gaat de zogenaamde Anderhalve Meter Regeling open. Deze regeling is bedoeld voor ondersteuning van kleine bedrijven (< 50 medewerkers) en maatschappelijke ondernemers in de Provincie Groningen, voor aanpassingen in het kader van de 1,5 meter economie. Denk bijvoorbeeld aan bewegwijzering, desinfecteringspompen, spatschermen of een digitaal reserveringssysteem.

Subsidie

Om uw organisatie aan te passen aan de coronamaatregelen, vergoed de Provincie Groningen 50% van de kosten. De subsidie is minimaal € 500,- en maximaal € 2.500,-. De regeling geldt alleen voor kleine ondernemers en maatschappelijke organisaties in de zwaarst getroffen sectoren, zoals de detailhandel, de vrije tijdssector en culturele instellingen. Overigens komen niet alle MKB-ers in aanmerking. Supermarkten, bouwmarkten, tuincentra en webshops kunnen bijvoorbeeld geen subsidieaanvraag indienen, omdat zij tijdens de coronapandemie juist meer omzet hadden. Laat een van de subsidieadviseurs van ASBR Subsidium dus tijdig checken of uw bedrijf in aanmerking komt.

Voorwaarden

Er kan subsidie worden aangevraagd voor:

  • Materiaalkosten benodigd voor de noodzakelijke aanpassingen vanwege Covid-19
  • Kosten voor de inhuur van derden voor de noodzakelijke aanpassingen vanwege Covid-19

Aanvullend geldt:

  • De kosten zijn gemaakt op of na 15 maart 2020
  • De hoogte van de subsidie moet minimaal € 500,- bedragen
  • De activiteiten moeten financieel en praktisch uitvoerbaar zijn volgens de RIVM-richtlijnen op het moment van aanvragen
  • Per onderneming of maatschappelijke organisatie kan maximaal één aanvraag worden ingediend

De deadline voor het aanvragen is 31 december 2020. In totaal is er € 1.500.000,- beschikbaar.

Interesse?

Bent u benieuwd of uw project ook past binnen de regeling? Reageer dan snel! Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Neem contact op met de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium via telefoonnummer 088 – 1260 460. Of plan hier direct een inventariserende videocall of mail naar info@asbr.nl.