Ook in 2018 fiscaal voordeel voor energie- en milieubesparende investeringen!

De overheid stimuleert bedrijven ook in 2018 om te investeren in energiezuinige technieken, duurzame energie en milieuvriendelijke technieken. Dit doet zij door middel van de Energie- investeringsaftrek (EIA), de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Met de EIA kunt u 54,5% van de investeringskosten in energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. De EIA levert u gemiddeld netto 13,5% voordeel op.

Bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor de EIA staan vermeld op de Energielijst 2018 en bestaan uit specifiek omschreven investeringen en maatwerkinvesteringen (generieke omschrijvingen) die een forse energiebesparing opleveren.

Het EIA budget voor 2018 is € 147 miljoen.

De MIA werkt hetzelfde: u kunt tot maximaal 36% van de investeringskosten in milieuvriendelijke technieken aftrekken van de fiscale winst. Dat komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. Investeringen die in aanmerking komen staan in de Milieulijst en bepaalde bedrijfsmiddelen staan met merk en type genoemd op Positieve Lijsten. Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door uzelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeits- en rentevoordeel op.

Het budget voor de MIA bedraagt voor 2018 € 99 miljoen. Voor de Vamil is in 2018 € 40 miljoen beschikbaar.

Interesse?
Bent u benieuwd of uw investering in aanmerking komt voor de EIA, MIA of Vamil? Neem contact op met de adviseurs van ASBR Subsidium via telefoonnummer 088 – 1260 460. Of mail naar info@asbr.nl. Wij zijn u graag van dienst!