Nieuw budget voor digitaliseringsvoucher Drentse MKB’ers!

Gepubliceerd op 13 december 2022

Nieuw budget voor digitaliseringsvoucher Drentse MKB’ers!

Het afgelopen jaar konden MKB’ers uit de provincie Drenthe gebruik maken van de Digitaliserings Voucher Drenthe. Vanaf 2 januari 2023 is er weer nieuw budget beschikbaar. Met behulp van deze digitaliseringsregeling voor Drenthe worden Drentse MKB-ondernemers actief ondersteund bij de aanschaf en implementatie van digitaliseringstoepassingen. Het doel is om MKB-ondernemers meer gebruik te laten maken van de kansen van digitalisering, om zo hun businessmodel en daarmee de Drentse economie te versterken en toekomstbestendiger te maken.

Subsidiabele activiteiten en subsidie
Middels de Digitaliseringsvoucher Drenthe zal zowel de aanschaf als het verbeteren van producten, processen en diensten voor digitalisering en ter ondersteuning van nieuwe verdienmodellen gesubsidieerd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het digitaliseren van voorraadmanagement, een online boekingssysteem, een digitale veiligheidsscan, het ontwikkelen van apps en software en het toepassen van modulair ontwerp.

Het subsidiepercentage zal 50% bedragen, waarbij de maximale subsidie € 3.000,- bedraagt en de minimale subsidie € 1.500,-.

Activiteiten voor inwinnen advies
Naast de Digitaliseringsvoucher Drenthe, staat ook nog steeds de Drentse voucherregeling open voor het inhuren van een externe adviseur voor de verduurzaming van uw bedrijfsvoering, om te innoveren of prototypes te ontwikkelen. Bent u benieuwd naar deze regeling? Kijk dan vooral even naar dit nieuwsbericht: https://subsidium.nl/mkb-advies-voucher/

Aanvragen
De aanvraag periode opent op 2 januari 2023 en loopt t/m 30 juni 2023 óf dat het budget van
€ 130.000,- op is. Wacht dus niet te lang met aanvragen. Bij de vorige openstelling was het toen beschikbare budget snel uitgeput!

Interesse?
Bent u benieuwd of de kosten van uw activiteiten in aanmerking kunnen komen voor subsidie? Neem dan contact op met één van de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium, via telefoonnummer 088-1260460, of mail naar info@asbr.nl. Andere plannen? Wij informeren u graag over de subsidiemogelijkheden.