Maximaal € 75.000,- voor Drentse MKB’ers die uitbreiden en nieuw personeel aantrekken

Ben jij een MKB’er in de gemeente AA en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld of De Wolden en groeit jouw bedrijf omdat je bezig bent met vestiging, uitbreiding en/of innovatie? Dan kun je vanaf 14 juli 2021 per nieuwe structurele arbeidsplaats van minimaal 20 contracturen per week € 5.000,- subsidie krijgen. Dit kan oplopen tot maar liefst € 75.000,- per onderneming!

Subsidie
De provincie Drenthe stelt één miljoen euro beschikbaar voor MKB’ers in Drenthe die uitbreiden en nieuw personeel aantrekken. Dit geldt voor bedrijven die al in Drenthe gevestigd zijn, maar ook voor bedrijven die nog niet in Drenthe gevestigd zijn maar dit wel willen. Met deze regeling wil de provincie Drenthe het economisch herstel van MKB-bedrijven na de coronacrisis bevorderen en ze stimuleren om te investeren. Daarom wordt er € 5.000,- per nieuwe arbeidsplaats beschikbaar gesteld met een maximum van € 75.000,- per onderneming.

Voorwaarden

De te realiseren arbeidsplaatsen moeten een gevolg zijn van een vestigingsproject, uitbreidingsproject of innovatieproject. Overige voorwaarden zijn:

  • De nieuwe structurele arbeidsplaats bedraagt minimaal 20 uur per week;
  • Het project moet leiden tot een toename van het aantal arbeidsplaatsen, in de betrokken vestiging, in vergelijking met het gemiddelde van de 12 maanden voorafgaand aan de aanvraag;
  • Het project moet leiden tot minstens: 1 arbeidsplaats bij ondernemingen <10 fte, 3 arbeidsplaatsen bij ondernemingen tussen 10 en 30 fte en 5 arbeidsplaatsen bij ondernemingen >30 fte;
  • Een nieuwe arbeidsplaats moet voor minimaal 12 maanden gerealiseerd worden binnen de projectperiode. Na deze 12 maanden wordt het dienstverband voortgezet op basis van een arbeidsovereenkomst voor minstens 12 maanden of voor onbepaalde tijd;
  • De projectperiode mag maximaal 6 weken vóór de datum van de ontvangst van de aanvraag starten;
  • De projectperiode duurt 36 maanden;
  • De verwachte omzet moet voor minimaal 50% afhankelijk zijn van afnemers buiten het werkingsgebied;
  • Je komt niet in aanmerking voor deze subsidie als er eerder gebruik is gemaakt van de Bedrijvenregeling Drenthe Arbeidsplaatsenregeling 2018-2019.

Interesse?
Bent u benieuwd of uw structurele nieuwe arbeidsplaatsen in aanmerking kan komen voor subsidie? Reageer dan nu zodat we daar samen naar kunnen kijken! Andere plannen? Wij informeren u graag over de subsidiemogelijkheden. Neem contact op met de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium via telefoonnummer 088-1260460. Of mail naar info@asbr.nl.