Kansen verzilveren! Subsidie voor scholing van werknemers in Noord-Nederland

Gepubliceerd op 12 januari 2023

Kansen verzilveren! Subsidie voor scholing van werknemers in Noord-Nederland

Investeer jij als Noordelijke ondernemer binnen de Bouw & Infra, Metalelektro, Metaal of Techniek in de scholing van jouw personeel? Dan kun je nu met de subsidieregeling Kansen Verzilveren maar liefst 50% subsidie aanvragen tot een maximum van € 500,- per werknemer. Dit kan zelfs voor meerdere werknemers.

Subsidiabele activiteiten en subsidie
Voor een opleiding, training of cursus gericht op het leren van nieuwe vaardigheden en taken die van toegevoegde waarde zijn voor zowel de werknemer als voor de onderneming én de branche waarin de onderneming actief is, kan subsidie worden aangevraagd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een training Praktisch leidinggeven, een cursus Monteur beveilingssystemen, een Hbo-opleiding ICT of een opleiding Industriële Automatisering en Robotica. Er is ontzettend veel mogelijk. Het enige wat niet subsidiabel is zijn een heftruckopleiding, VCA, BHV, EHBO of ISO- of andere verplichte kwaliteits- en herhalingstrainingen. Daarnaast dient de verplichting aangegaan te zijn ná 16 augustus 2021.

Het subsidiepercentage bedraagt 50% en de maximale subsidie is € 500,- per werknemer. Er kan voor maximaal 15 werknemers subsidie aangevraagd worden.

Aanvragen kan t/m 31 augustus 2024 óf totdat het beschikbare budget vergeven is.

Interesse?
Bent u benieuwd of uw onderneming voor deze subsidie in aanmerking kan komen of heeft u andere plannen? Wij informeren u graag over de subsidiemogelijkheden. Neem contact op met de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium via telefoonnummer 088-1260460. Of mail naar info@asbr.nl.