Noordelijke subsidie voor scholing van personeel van bedrijven in de Bouw & Infra, Metalektro, Metaal en Techniek.

Investeer jij als Noordelijke (Groningen, Friesland, Drenthe) ondernemer binnen de Bouw & Infra, Metalelektro, Metaal of Techniek in de scholing van jouw personeel? Dan kun je nu met de subsidieregeling Kansen Verzilveren maar liefst 50% subsidie aanvragen tot een maximum van € 500,- per werknemer. Dit kan zelfs voor meerdere werknemers. 

Subsidiabele activiteiten en subsidie
Voor een opleiding, training of cursus gericht op het leren van nieuwe vaardigheden en taken die van toegevoegde waarde zijn voor zowel de werknemer als voor de onderneming én de branche waarin de onderneming actief is kan nu subsidie worden aangevraagd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een training Praktisch Leidinggeven, een cursus Monteur Beveiligingssystemen, een Hbo-opleiding ICT of een opleiding Industriële Automatisering en Robotica. Er is ontzettend veel mogelijk. Het enige wat niet subsidiabel is, zijn een heftruckopleiding, VCA, BHV, EHBO of ISO- of andere verplichte kwaliteits- en herhalingstrainingen. Daarnaast moet de verplichting aangegaan zijn ná 16 augustus 2021. 

Het subsidiepercentage bedraagt 50% en de maximale subsidie is € 500,- per werknemer. Er kan voor maximaal 15 werknemers subsidie aangevraagd worden. De maximale subsidie bedraagt dan ook € 7.500,-. 

Interesse?
Bent u benieuwd of de kosten van uw scholing in aanmerking kunnen komen voor subsidie of heeft u andere plannen? Neem dan contact op met één van de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium. Wij informeren u graag over de subsidiemogelijkheden. Neem contact op met de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium via telefoonnummer 088-1260460, of mail naar info@asbr.nl.