ISDE: subsidie voor aanschaf duurzame verwarming huis of kantoorpand

Vanuit de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kunnen zowel particulieren als zakelijke gebruikers subsidie aanvragen voor investeringen in zonneboilers, biomassaketels, pelletkachels of warmtepompen. In 2017 is er € 70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel en de energieprestatie. Elk apparaat moet voldoen aan specifieke technisch eisen en voor het gemak zijn lijsten opgesteld waarop goedgekeurde apparaten staan.

Voor warmtepompen is de hoogte van het subsidiebedrag afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor warmtepompen ligt deze indicatief tussen de € 1.000,- en € 2.500,-. Voor zonneboilers hangt de subsidie af van de jaaropbrengst. De subsidie is indicatief vanaf € 500,- per apparaat. Voor een biomassaketel krijgt u minimaal € 2.500,- voor een ketel met 40kW. Voor elke kW hierboven ontvangt u € 110,- extra. Voor een pelletkachel krijgt u € 50,- per kW vermogen van  de kachel met een minimum subsidie van € 500,-.

Aanvragen kan vanaf 2 januari 2017 tot en met 31 december 2017.

Particulieren moeten een aanvraag indienen binnen 6 maanden na installatie van het apparaat. Voor zakelijke aanvragers geldt dat zij een aanvraag moeten indienen voordat zij een aankoopverplichting aangaan.

Interesse?
Gaat u dit kalenderjaar als particulier of zakelijk investeren in duurzame energie? Wij informeren u graag over de subsidiemogelijkheden. Neem contact op met de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium via telefoonnummer 088-1260460. Of mail naar info@asbr.nl.