Euro 100.000,- voor toeristische MKB ondernemingen in Oost Groningen die werken aan leefbaarheid en sterke economie

Toeristische MKB ondernemingen in Oost Groningen hebben nog zo’n twee maanden de tijd om tot Euro 100.000,- subsidie te krijgen op investeringen. Zij kunnen tot 2 november 2019 in aanmerking komen voor subsidie (Leader Oost Groningen). De subsidie is bedoeld voor projecten die bijdragen aan de leefbaarheid en een sterkere economie in het gebied.

Bij thema’s die belangrijk zijn kunt u denken aan het uitbreiden en verbeteren van de toeristische en zogenaamde agro toeristische infrastructuur. U kunt 40% subsidie krijgen als uw projectkosten meer dan Euro 62.500,- bedragen. De maximale subsidie bedraagt Euro 100.000,-. Toeristische MKB ondernemingen zijn in dit verband gevestigd in Oost Groningen (gemeenten Oldambt, Veendam, Pekela, Westerwolde, Stadskanaal en de voormalige gemeente Menterwolde).

De investeringen moeten gericht zijn op verbetering van (de kwaliteit van) het toeristisch-recreatieve aanbod. Ook versterking van de promotie van de regio, met als gevolg een toename van bezoekers, komt in aanmerking. Dit is best breed geformuleerd, maar wij weten als ASBR Subsidium als geen ander wat er wel of niet onder de regeling valt. Leg uw plan dus gewoon aan ons voor.

Naast deze subsidie, zijn er legio subsidiemogelijkheden voor duurzame investeringen, zoals zonnepanelen, windmolens en warmtepompen. Afhankelijk van de situatie komt u wellicht in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek, de Stimulering Duurzame Energieproductie of de Investeringssubsidie Duurzame Energie.

Wilt u (ook) een reactie van een professional op uw plannen? Mis niets en neem contact op met de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium via telefoonnummer 088-1260460 of mail ons via info@asbr.nl.