Ook Drentse MKB’ers kunnen vanaf 17 mei maximaal € 3.000,- ontvangen voor digitalisering

Goed nieuws; ook MKB’ers in Drenthe kunnen binnenkort gebruik maken van digitaliseringssubsidie. Provincie Groningen en Fryslân gingen Drenthe al voor. Met behulp van deze nieuwe digitaliseringsregeling voor Drenthe moeten MKB-ondernemers actief worden ondersteund bij de aanschaf en implementatie van digitaliseringstoepassingen. Het doel is om MKB-ondernemers meer gebruik te laten maken van de kansen van digitalisering, om zo hun businessmodel en daarmee de Drentse economie te versterken en toekomstbestendiger te maken. 

Subsidiabele activiteiten en subsidie
Middels de Digitaliseringsvoucher Drenthe zal zowel de aanschaf als het verbeteren van producten, processen en diensten voor digitalisering en ter ondersteuning van nieuwe verdienmodellen gesubsidieerd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het digitaliseren van voorraadmanagement, een online boekingssysteem, een digitale veiligheidsscan, het bouwen of vernieuwen van een website, het ontwikkelen van apps en software en het toepassen van modulair ontwerp.

Het subsidiepercentage zal 50% bedragen, waarbij de maximale subsidie € 3.000,- bedraagt en de minimale subsidie € 1.500,-.  

Aanvragen
De Digitaliseringsvoucher Drenthe kan vanaf 17 mei 2022 aangevraagd worden.

Activiteiten voor inwinnen advies
Naast de toekomstige Digitaliseringsvoucher Drenthe, staat er op dit moment ook een Drentse voucherregeling open voor het inhuren van een externe adviseur voor de verduurzaming van uw bedrijfsvoering, om te innoveren of prototypes te ontwikkelen. Bent u benieuwd naar deze regeling? Kijk dan vooral even naar dit nieuwsbericht: https://subsidium.nl/mkb-advies-voucher/

Interesse?
Bent u benieuwd of de kosten van uw activiteiten in aanmerking kunnen komen voor subsidie? Neem dan contact op met één van de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium. Andere plannen? Wij informeren u graag over de subsidiemogelijkheden. Neem contact op met de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium via telefoonnummer 088-1260460. Of mail naar info@asbr.nl.