Nieuwe subsidie digitalisering ondernemers provincie Groningen

De provincie Groningen stelt € 750.000,- beschikbaar om MKB-ondernemingen, culturele organisaties en maatschappelijke ondernemingen te helpen hun digitale dienstverlening op te zetten, te verbeteren of verder te beveiligen. De subsidie voor digitalisering is afkomstig uit het Coronafonds dat de provincie Groningen heeft opgezet om ondernemers, organisaties en instellingen sterker uit de coronacrisis te laten komen.  

Het is natuurlijk essentieel voor de concurrentiepositie van bedrijven dat zij alle mogelijke stappen zetten om te digitaliseren. Dit is wederom gebleken tijdens de coronacrisis. Dit gegeven, in combinatie met digitalisering als economische prioriteit van de provincie Groningen, heeft ertoe geleid dat de provincie Groningen subsidie beschikbaar stelt om ondernemers te helpen bij een digitale transitie.  

Subsidie en subsidiabele activiteiten
De hoogte van de subsidie bedraagt minimaal € 1.500,- en maximaal € 3.000,-. Het subsidiepercentage bedraagt 70% en kan worden verstrekt voor: 

  • De aanschaf van nieuwe producten (uitgezonderd hardware) diensten en/of processen voor digitalisering; 
  • Het verbeteren van producten, diensten of (bedrijfs-)processen door toepassing van digitalisering. 

Voorwaarden
Een aantal voorwaarden zijn: 

  • Kosten gemaakt na 1 januari 2021 komen in aanmerking; 
  • Per onderneming mag er één keer gebruik worden gemaakt van deze subsidie;
  • Online shops zonder fysieke vestiging in de provincie Groningen komen niet in aanmerking voor subsidie; 
  • De verbeteringen dragen bij aan een veilige digitale transitie, zodat de omzet en/of winst kan worden behouden of vergroot, het digitale bereik wordt verbeterd en/of de digitale weerbaarheid wordt versterkt; 
  • Het product of dienst wordt geleverd door een onafhankelijke leverancier die aantoonbaar diensten levert in het digitaal maken, automatiseren en optimaliseren van analoge en handmatige processen en/of aantoonbaar expert is in het versterken van digitale weerbaarheid. 

Er kan vanaf 21 juni worden aangevraagd en er is veel mogelijk binnen deze regeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kosten voor het opzetten of verbeteren van een website, kosten voor het effectief gebruikmaken van bestaande online shops, kosten voor het uitvoeren van een scan om digitale veiligheid van bedrijven te verbeteren of de aanschaf van een online boekings- of reserveringsysteem. 

Interesse?
Bent u benieuwd of de kosten van uw digitalisering activiteiten in aanmerking kunnen komen voor subsidie? Neem dan contact op met één van de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium. Andere plannen? Wij informeren u graag over de subsidiemogelijkheden. Neem contact op met de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium via telefoonnummer 088-1260460. Of mail naar info@asbr.nl.