ASBR Subsidium realiseert € 50.000,- subsidie voor Harryvan

Timmerfabriek Harryvan B.V. in Slochteren heeft in het kader van de IDG regeling € 50.000,- subsidie toegezegd gekregen van de Provincie Groningen. Het geld is toegezegd voor de investering in een innovatieve geautomatiseerde houtbewerkingsmachine. Daar waar automatisering in vele gevallen een bedreiging vormt voor de werkgelegenheid, schept deze investering in automatisering juist extra banen. Naar verwachting worden er maar liefst tien nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd. De subsidie werd gerealiseerd door ASBR Subsidium die Harryvan al jarenlang tot haar gewaardeerde klantenkring mag rekenen. Lees hier de berichtgeving van Provincie Groningen.

Innovatief bewerkingscentrum
Harryvan is een familiebedrijf en houdt zich sinds 1930 bezig met de productie van kozijnen en interieurbouw en is toonaangevend in de timmerindustrie vanwege haar gerichtheid op betrouwbaarheid, kwaliteit en meedenkend vermogen. Door de jaren heen heeft zij zich ontwikkeld van lokale timmerwerkplaats tot een zeer moderne timmerfabriek. Nu is het maken van kozijnen nog een ingewikkeld proces waarbij vijf verschillende bewerkingen op verschillende machines moeten worden uitgevoerd. Het nieuwe bewerkingscentrum werkt sneller en verbruikt minder energie waardoor de levertijden korter worden en de productkwaliteit en de arbeidsomstandigheden van de werknemers verbeteren. Harryvan investeert ook in het opleiden van het personeel en in de aanpassing van de fabriekshal voor de plaatsing van het bewerkingscentrum.

Wilt u ook € 50.000,- ontvangen?
Bent u MKB-ondernemer en heeft u ook een innovatief en duurzaam project in voorbereiding? Neem dan snel contact met ons op via info@asbr.nl of 088-1260460. De IDG-regeling heeft voorlopig nog steeds budget en ons slagingspercentage zit boven de 95%! De innovatie projecten kunnen gericht zijn op een product, productieproces, bedrijfssituatie of omgeving en moeten een bijdrage leveren aan planet, people en profit. Bent u de volgende MKB-er die een investering gesubsidieerd ziet?