ASBR Subsidium realiseert € 50.000,- Groningen@Work subsidie voor Drenth Holland

Drenth Holland uit Oude Pekela ontvangt subsidie voor een nieuwe machine om naden te maken. De subsidie vloeit voort uit de regeling Groningen@Work, het programma Economie en Arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen. Het doel van dit programma is om zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen en zo de Groninger economie te versterken. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers aan deel kunnen nemen of beroep op kunnen doen.

De nieuwe naadmachine zorgt voor een betere kwaliteit van de naden, geeft minder afval en draagt bij aan kennisontwikkeling van de medewerkers en betere arbeidsomstandigheden. Drenth Holland, dat metaal- en kunststofweefsels produceert voor verschillende industrietakken, verwacht door de nieuwe machine vier nieuwe medewerkers (lbo- en mbo-niveau) in dienst te kunnen nemen.

De nieuwe naadmachine is een essentieel onderdeel van het productieproces en moet mede zorgen voor een verhoging van de productie. Met de nieuwe machine treden er minder storingen op en worden er meer naadverbindingen gemaakt binnen dezelfde tijd. Daarnaast vindt controle plaats via een speciale camera en een beeldscherm met hoge resolutie. De investering van Drenth Holland is bijzonder ook omdat alleen grote (buitenlandse) bedrijven die grote volumes van dezelfde weefsels maken, beschikken over dergelijke machines.

Drenth Holland
Het bedrijf Drenth Holland bestaat al meer dan 75 jaar en fabriceert geweven metaalgaasdoek, kunststofdoek en spiraaldoek. De weefsels worden gebruikt voor verschillende toepassingen (zoals lopende banden), in onder meer de chemische industrie, voedingsmiddelenindustrie en farmaceutische industrie. Vanuit Europa en de Verenigde Staten is er een toenemende vraag naar de producten van Drenth Holland.

Interesse?
Bent u benieuwd of ook uw project voor een subsidieregelingen in aanmerking komt? Wij informeren u graag over de subsidiemogelijkheden van uw plannen. Neem contact op met de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium via telefoonnummer 088-1260460. Of mail naar info@asbr.nl.

Bron: Provincie Groningen