Subsidie op BBL trajecten, kwetsbare werknemers en scholing via ASBR Subsidium

Subsidie op BBL trajecten, kwetsbare werknemers en scholing via ASBR Subsidium

In het kader van de regeling Onderneming en Arbeidsmarkt Groningen, in de volksmond Groningen op Voorsprong (GoV), heeft ASBR Subsidium voor zo’n 140 trajecten met succes subsidie verworven voor haar klanten. Er zijn met succes aanvragen ingediend voor de verschillende onderdelen van de regeling, zoals subsidie op loonkosten van BBL’ers en kwetsbare werknemers en opleidingskosten van uiteenlopende trajecten.

Goede voorbeelden op het gebied van BBL’ers en kwetsbare werknemers zijn Bekaert Combustion Technology te Assen en JC-Electronics te Leek. Beiden steken veel energie in het begeleiden van jongeren bij het praktijkdeel van hun opleiding. Tevens stelden zij zogenaamd kwetsbare werknemers aan die moeilijk aan een baan komen. Ook wordt personeel regelmatig geschoold zodat zij mee kunnen groeien met hun huidige baan en deze behouden of in de toekomst makkelijker een nieuwe baan kunnen krijgen.

Aanvragen verloopt via een online portaal en gedurende het project dienen verschillende bewijsstukken te worden geüpload. Deze stukken moeten voldoen aan enkele voorwaarden. ASBR Subsidium controleert of de documenten aan de voorwaarden voldoen en tijdig worden aangeleverd.

Wilt u ook meer weten wat ASBR Subsidium u kan bieden? Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Neem contact op met de deskundige adviseurs van ASBR Subsidium.