Nieuws

Resultaten:

30 resultaten gevonden
  • Sorteer op categorie

  • Resultaten per pagina:

Vanaf 1 december subsidie voor haalbaarheidsonderzoek MKB in Noord-Nederland

29 november 2023
Noord-Nederlandse MKB-ers met een innovatief idee die eerst de haalbaarheid willen toetsen kunnen in aanmerking komen voor de MKB haalbaarheidsvoucher. Vanuit deze regeling kan maximaal € 45.000,- subsidie worden verkregen voor de kosten die met het haalbaarheidsonderzoek zijn gemoeid.

MDIEU in 2024, nieuwe subsidierondes Duurzame Inzetbaarheid voor bedrijven

7 november 2023
Met de “Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden” (MDIEU) kunnen bedrijven in april 2024 en september 2024 opnieuw subsidie aanvragen voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid van werkenden in hun organisatie vergroten. Daarnaast kan de subsidie worden ingezet om oudere werknemers met zwaar werk eerder te laten stoppen. De aanvragen worden op volgorde van ontvangst beoordeeld, waardoor een zorgvuldige voorbereiding extra van belang is. Wij kennen de klappen van de zweep.

WBSO 2024

2 november 2023
In 2024 is de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) wederom beschikbaar. Al ruim 25 jaar worden Nederlandse bedrijven door middel van de WBSO gestimuleerd om bezig te houden met onderzoek en ontwikkeling. Dit wordt in 2024 gecontinueerd.

Rijden op waterstof serieus alternatief; 125 miljoen vrijgemaakt

28 september 2023
Investeringen in waterstof als brandstof voor vrachtwagens en (bestel)auto’s worden rendabeler nu het demissionaire kabinet afgelopen maandag 125 miljoen euro beschikbaar stelt om ondernemers de overstap naar die groene brandstof te laten maken. Zie bijgevoegd artikel uit het Dagblad van het Noorden van 26 september jl., waarin klanten Hyzon Motors Europe en Holthausen Clean Technology naar voren worden gebracht als innovators binnen de sector.