Nieuws

Resultaten:

35 resultaten gevonden
  • Sorteer op categorie

  • Resultaten per pagina:

Circulaire ketenprojecten subsidiabel vanaf 4 april 2024!

9 februari 2024
De Nederlandse rijksoverheid heeft zichzelf als doel gesteld om uiterlijk in 2050 een volledig circulaire economie te hebben. In 2030 moet al 50% minder gebruik gemaakt worden van primaire grondstoffen zoals mineralen, fossiele grondstoffen en metalen. Om de gestelde doelen te bereiken worden samenwerkingsverbanden die een product- of materiaalketen circulair maken, gestimuleerd.

SLIM regeling, subsidie voor Leren en Ontwikkelen, open in maart en september 2024

22 januari 2024
In 2024 gaan er weer nieuwe aanvraagtijdvakken open om SLIM subsidie (Stimuleringsregeling voor Leren en Ontwikkelen) aan te vragen. MKB-ondernemingen in alle sectoren kunnen maar 60% of zelfs 80% subsidie krijgen. Voor grootbedrijven in de landbouw-, horeca of recreatiesector of samenwerkingsverbanden gaat het tijdvak in juni/juli open. Het doel is een bijdrage te leveren aan initiatieven gericht op het stimuleren van een Leven Lang Ontwikkelen (LLO).

MIA/Vamil, Flinke veranderingen doorgevoerd in 2024

9 januari 2024
Aan het eind van 2023 heeft RVO de aanpassingen aan de MIA/Vamil 2024 bekend gemaakt evenals de Milieulijst 2024 gepubliceerd. Middels de Milieu-investeringsaftrek (MIA) ondersteunt de overheid milieuvriendelijk investeringen van bedrijven financieel met belastingvoordeel. Het verlaagt hun fiscale winst waardoor minder winstbelasting betaald hoeft te worden. Via de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) kan tot 75% flexibel worden afgeschreven.